top of page

Masterclass Hoe goochelt Google? (06 feb. 2019) - Radboud Pre-University College of Science (bovenbo

Je bent natuurlijk gewend dat je met behulp van Google snel allerlei informatie en antwoorden op je vragen kunt vinden. Maar hoe gaat Google eigenlijk in zijn werk? Het is niet zo lastig om voor een bepaalde zoekaanvraag passende documenten te vinden, het probleem ligt er in de meest interessante documenten bovenaan de lijst te plaatsen. Dat ze hier een goede methode voor hebben gevonden is de basis voor het succes van Google.

Het idee achter de zoekmachine is echter niet alleen toepasbaar op de vele miljarden documenten op het internet, maar geeft ook een oplossing voor andere rangschikkingsproblemen, zoals:

  • Wie is de belangrijkste persoon in mijn sociaal netwerk?

  • Wat is nu echt de beste korfbalploeg?

In feite is de ranking bij het sporten de oorsprong van de methode die Google uiteindelijk op het internet heeft toegepast.

We zullen tijdens deze masterclass de basisprincipes van Google aan de hand van kleine problemen illustreren die we zelf oplossen. Verder maken we kennis met een op tovenarij lijkende techniek, die de ranking op verbazingwekkend eenvoudige manier bepaalt. Met behulp van de computer gaan we hiermee dan wat grotere problemen onderzoeken.

Programma (onder voorbehoud)

13.00-13.15: Ontvangst 13.15-14.00: Inleiding Google door dr. Bernd Souvignier 14.00-14.45: Werkcollege onder begeleiding van studenten 14.45-15.00: Pauze 15.00-16.00: Computerpracticum 16.00-16.15: Sluit en uitdelen certificaten

Kijk hier voor meer informatie en meld je aan.


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page