top of page

Door een zorgvuldige uitgezocht curriculum krijg je de kans op school om brede kennis op te doen en nieuwe vaardigheden te leren. Naast dat curriculum willen wij de gelegenheid bieden om je behoefte om kennis te vergroten, je vaardigheden bij te spijkeren of je wens om je internationaal georiënteerde blik te verbreden, aanbieden. Wij vinden het  belangrijk dat je gefocust, gemotiveerd en gestimuleerd blijft en nieuwe uitdagingen durft uit te proberen. Zodoende is Step Outside in het leven geroepen.

Step Outside is een project waarbij leerlingen (internationale) kennis van over de hele wereld kunnen opdoen en hier mee kunnen experimenteren, buiten de reguliere lessen om. Dit gaat bijvoorbeeld door middel van online cursussen van de beste werelduniversiteiten en MOOCS (Massive Open Online Courses) van verschillende organisaties. Ook is er een rijk aanbod van Master Classes en diverse  workshops (alfa, bèta en gamma) van Nederlandse universiteiten en hogescholen speciaal voor scholieren, waar je aan mee kunt doen. Naast de standaard vakken bestaan er creatieve en uitdagende onderwerpen; denk aan een app programmeren, een interculturele onderzoek doen, een muziek instrument leren spelen of een politiek onderwerp.  Het is goed mogelijk dat je zelf een programma ontwerpt waar je je graag in wil verdiepen. Je kan ook meedoen met de Model United Nations conferenties (zie link.)


Deelname aan Step Outside gaat geheel op vrijwillige basis en biedt goede mogelijkheden voor net dat beetje ‘extra’. Veel Master Classes zijn maar één dag, dus veel inspanning is niet altijd nodig, maar het rendement is hoog. De Model United Nations conferenties horen ook bij Step Outside; hier moet je wel meer tijd in stoppen, maar het is een fantastische ervaring en de moeite waard. Natuurlijk staan deze activiteiten ook mooi op je CV voor je volgende opleiding; je laat zien dat je moeite hebt gedaan om buiten de gebaande paden te gaan om kennis en ervaringen op te doen op een bepaald gibed. 
Voor alle activiteiten krijg je vrijstelling van (vakken op) school, omdat wij vinden dat je de wereld in mag gaan om kennis en ervaringen op te doen. Letterlijk ‘Step outside!’

bottom of page