top of page
Nu al naar de Universiteit/Hogeschool!

Meer uitdaging

Zit jij in de (pre-)examenklas en weet nog niet welke vooropleiding jij wil gaan volgen? Probeer ónline proefstuderen'; het kan enorm helpen met je keus! Of, wil je iets uitdagends doen naast school en direct kennismaken met de universiteiten in Nederland. Dit kan op erg veel verschillende universiteiten  Op de volgende links is meer informatie te vinden voor zowel docenten als leerlingen:

online cursussen, Universiteit Leiden

Online proefstuderen, Universiteit Leiden

Universiteit Utrecht, beta steunpunt

Universiteit van Amsterdam

Universiteit Eindhoven

Universiteit Twente

Universiteit Wageningen 

Radboud Universiteit Nijmegen

Masterclasses Universiteit Nijmegen

Hogeschool Tio

Han online proefstuderen/videopresentatie

Universiteit van Amsterdam; webklassen/verdiepen in een studie

Technische Universiteit Eindhoven; digitaal proefstuderen

Hogeschool Windesheim Zwolle; online proefstuderen/MER

online proefstuderen Erasmun Universiteit Rotterdam 

Pre-University online webklassen, Rijksuniversiteit Groningen

Universiteit Twente; technische wiskunde 

Online proefstuderen Delft 

Universiteit Wageningen; online colleges voor scholieren 

Meer links en informatie is ook te vinden op de website van de beta steunpunten. Hier vindt u een overzicht van alle bètasteunpunten in Nederland. Deze steunpunten bieden activiteiten professionalisering, vakondersteuning en aansluiting VO-HO voor de betavakken vanuit de universiteiten en hogescholen. Vanuit de steunpunten of vanuit de universiteit waar zij gevestigd zijn wordt meestal het excellentie aanbod ontwikkeld.

 

Proefstuderen

Zit je nog op de middelbare school, maar wil je al proeven hoe het op de vervolgopleiding eraan toe gaat dan zit je hier goed. Er staan verschillende links over proefstuderen aan universiteiten en al een dagje meelopen met een huidige student.

Universiteit Leiden - aansluitprogramma vwo-wo

Verschillende activiteiten voor middelbare scholieren om alvast te studeren of een studie te vinden die bij je past.

Universiteit TwenteMeeloopdag  

Tijdens een meeloopdag loop je een dag mee met een eerste- of tweedejaarsstudent. Je ervaart hoe het is om te studeren aan de Universiteit Twente, je kunt vragen stellen aan studenten en je volgt onderwijs dat op die dag wordt gegeven. Het is dus echt een dag uit het leven van een student! Wat je precies gaat doen, dat spreek je af met je begeleider.

Universiteit Twente – Toppers traject

Bij het Toppers-traject krijgen (extra) getalenteerde/hoogbegaafde scholieren de mogelijkheid om naast het reguliere VWO programma een of meerdere vakken te volgen bij een opleiding op de UT. Als je erg goed bent in een vak en hier meer uitdaging in zoekt is het natuurlijk zeer interessant om een aansluitend vak op universitair niveau te volgen. Terwijl je meedraait met het reguliere onderwijsprogramma van een opleiding kan je rekenen op vakspecifieke begeleiding, opdrachten, practica en toetsen. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je op een zelfstandige actieve wijze met het programma meedoet.

bottom of page