top of page

Nieuw: Radboud Social Sciences+ (5VWO)

Talentenprogramma voor 5-vwo-scholieren die meer willen én kunnen

Ben jij een leerling uit 5 vwo die de vakken op school gemakkelijk haalt en verdieping en uitdaging zoekt naast het reguliere vwo-programma? En wil je meer leren over menselijk gedrag en de samenleving? Dan is het Talentenprogramma Social Sciences+ iets voor jou!

Inhoud programma

Radboud Social Sciences+ heeft een wetenschappelijk karakter en bereidt je voor op een vervolgstudie aan de universiteiten. Samen met scholieren uit het hele land volg je colleges op de Radboud Universiteit. Tijdens 8 interactieve colleges maak je aan de hand van wereldberoemde onderzoeken en actuele onderwerpen kennis met de boeiende wereld van psychologie, sociologie, culturele antropologie en ontwikkelingssociologie, communicatie, pedagogiek en kunstmatige intelligentie. In het skillslab leer je hoe je deze inzichten aan elkaar kunt verbinden in je eindopdracht, waarmee je het programma afsluit. Er bestaat ook de mogelijkheid om het programma te koppelen aan jouw profielwerkstuk. Je eindproduct presenteer je op de feestelijke presentatiebijeenkomst ter afronding van het programma.

Tijdens Radboud Social Sciences+ train je verschillende (academische) vaardigheden, zoals: een goede probleemstelling formuleren, een onderzoeksplan opzetten, kritisch bekijken van bronnen, data (gegevens) verzamelen, resultaten analyseren en interpreteren, vertalen van wetenschappelijke theorie naar de praktijk, samenwerken, academische schrijfvaardigheid ontwikkelen, feedback geven en ontvangen en presentatievaardigheden.

Profielwerkstuk

Indien jij van plan bent jouw profielwerkstuk te schrijven binnen het domein gedrag en maatschappij, dan kan het uitwerken van jouw profielwerkstuk dienen als eindopdracht. Wil je van deze mogelijkheid gebruik maken? Geef het dan aan in het aanmeldformulier.

Wanneer

De colleges vinden plaats van januari tot juli 2019 op de Radboud Universiteit van 15.30 - 17.30 uur. De data zijn:

DatumTijd

Donderdag 24 januari 201915.00 - 17.30 uur

Dinsdag 5 februari 201915.30 - 17.30 uur

Dinsdag 19 maart 201915.30 - 17.30 uur

Dinsdag 9 april 201915.30 - 17.30 uur

Dinsdag 7 mei 201915.30 - 17.30 uur

Dinsdag 4 juni 201915.30 - 17.30 uur

Dinsdag 25 juni 201915.30 - 17.30 uur

Dinsdag 2 juli 201915.30 - 17.30 uur

Omvang programma

Radboud Social Sciences+ omvat in totaal 80 studielasturen. Colleges vinden plaats om de drie weken aan het einde van de middag, zodat het ook voor leerlingen die niet in (de buurt van) Nijmegen wonen mogelijk is om deel te nemen aan Radboud Social Sciences+.

We gaan er vanuit dat je alle bijeenkomsten kunt bijwonen. Er wordt een aanwezigheidsplicht gehanteerd. Het is de bedoeling dat je je telkens goed voorbereidt aan de hand van opdrachten en literatuur - net als wanneer je straks gaat studeren. Je wordt hierin begeleid en ondersteund door het Radboud Pre-University College of Society.

Klik hier voor meer info over aanmelden


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page